Persbericht I Logistics Community Brabant I 18 juni 2019

Logistics Community Brabant; 1 jaar in de lucht!

Donderdag 13 juni 2019 vierde Logistics Community Brabant (LCB) haar eerste verjaardag. Op een feestelijke wijze werden de eerste resultaten gepresenteerd. Ook werd een inkijk gegeven in de LCB-onderzoeksthema’s, -producten en -doelstellingen. Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op Vliegbasis Gilze-Rijen diende hierbij als achtergrond om symbolisch dit succesvolle resultaten te vieren: ‘We zijn in de lucht’.

Na de feestelijke kick off op 26 april 2018, heeft LCB een vliegende start gemaakt. Vanuit de 6 vraaggestuurde LCB THEMA’S, zijn afgelopen jaar Onderwijs, Overheid, Ondernemers en Onderzoek samen gebracht om logistieke innovaties voor nu en in de toekomst, op te starten. Op het LCB JAAREVENT werden de resultaten gepresenteerd en vervolgstappen gezet in nieuwe samenwerkingen.

LANCERING E-JOINT CORRIDOR: EEN WERELDPRIMEUR 

Tijdens de officiële handelingsopening stelde Leo Kemps de businessdevelopers uit de regio’s (REWIN West-Brabant, Midpoint Brabant, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant) voor aan het publiek . De regiomanagers zorgen voor de verbindingen tussen de logistieke regio’s en zijn hiermee een vliegwiel om samenwerking in Noord-Brabant aan te jagen.

Primeur deze middag was de lancering van de e-JointCorridor. Met de e-JointCorridor wordt vrachtinformatie volledig wordt gedigitaliseerd over verschillende modaliteiten heen. Om tot deze ontwikkeling te komen is er op regionaal en landelijk niveau samengewerkt tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid, waarmee deze samenwerking direct de unieke logistieke innovatiekracht van Logistics Community Brabant onderbouwt.   

PROGRAMMA IN DE L-C-B-HANGAARS

In 3 L-C-B-hangaars, met op de achtergrond historische militaire vliegtuigen, werden bezoekers meegenomen in een belevingsvolle wereld waartussen presentaties plaatsvonden. In deze presentaties werd door studenten en programmamanagers een update gegeven van onderzoek en ontwikkelingen in de LCB THEMA’S. Actuele onderwerpen hierbij waren onder andere retourmedicatie, zero-emissie voor de binnensteden en toepassingen op datalogistics en blockchain in de praktijk. Op de MARKTPLAATS, waar zo’n 25 organisaties vertegenwoordigd waren, werd ook de LCB-Graduation & Thesis Monitor gepresenteerd. (Afstudeer)stages van studenten uit de LCB KENNISINSTELLINGEN worden hierin verwerkt zodat trends in de logistiek gesignaleerd worden. Voor LCB een cruciale ‘backbone’ om vraaggestuurd te kunnen acteren.

RONDVLUCHT

Om de feestvreugde te verhogen, konden de bezoekers deelnemen aan een wedstrijd ‘vliegtuig vouwen’. De 2 winnaars (werkveld en student) die hun gevouwen vliegtuig het verste gooide, werden getrakteerd op een rondvlucht in een historisch militair vliegtuig; een ervaring om nooit meer te vergeten!

ETALAGE

Tijdens het LCB JAAREVENT is op een feestelijke wijze een inkijk gegeven in de thema’s. Via de LCB KENNISNAVIGATOR wordt per thema dieper ingegaan op de materie en worden ook werkveldpartijen uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren. Op 26 september 2019 vindt de LCB KENNISNAVIGATOR plaats rondom het thema ‘de leefbare stad’; een bijeenkomst met Brabantse steden om gezamenlijk  zero-emissie doelstellingen te realiseren. Op 31 oktober 2019 wordt met zorgorganisaties- en instellingen dieper ingegaan op ‘zorglogistiek’. Houdt de website in de gaten voor meer info en deelname. 

INNOVATION TOGETHER, TODAY AND TOMORROW

Meer informatie
Meer weten? Bel of mail naar:
Leo Kemps –LCB – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 51172793


persbericht 1

Leo Kemps stelt de LCB businessdevelopers uit de regio’s voor aan het publiek.
Vlnr: Hanneke Bruinsma (Rewin West-Brabant), Twan van Lankveld (Midpoint Brabant – Smart Logistics), Pieter Keeris (Vijfsterrenlogistiek), Marlou Claes (Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant), Leo Kemps (Logistics Community Brabant).

 

persbericht 2

Presentatie van de LCB-Graduation & Thesis Monitor op de MARKTPLAATS door Maarten van Rijn (Logistics Community Brabant)

 

persbericht 3

Winnaar van de wedstrijd wordt getrakteerd op een rondvlucht in een historisch militair vliegtuig.