Servicepunt Leren & Werken en Summa Transport & logistiek helpen zij-instromers aan diploma

Servicepunt Leren & Werken is een samenwerking tussen de Gemeente, het UWV en het onderwijs. Het doel van het servicepunt is het versterken van arbeidskansen voor mensen die hun aansluiting met de arbeidsmarkt verloren zijn. Hiertoe zijn in alle arbeidsmarktregio’s leerwerkloketten gevormd. Summa Transport & Logistiek sloot zich aan bij het Eindhovense Servicepunt en loodste met succes een klas zij-instromers naar hun diploma!

Personeelstekort in logistieke sector
De logistieke sector kampt al jaren met een personeelstekort. Vanuit het project Samen Slim Logistiek Vooruit zet Summa zich in om potentiële kandidaten te enthousiasmeren voor de branche. Enerzijds door vmbo-scholieren te motiveren om te kiezen voor een carrière in de transport- en logistiek, maar ook door werklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding aan te bieden en hen via deze weg te laten instromen in het vakgebied.

Brancheopleidingen


Dit doet de onderwijsinstelling onder meer met de inzet van brancheopleidingen. Hierbij worden zij-instromers door middel van een intensieve, kortdurende opleiding omgeschoold. Afgelopen jaar behaalde een klas vol zij-instromers via deze weg hun niveau-1 diploma! Deze groep ging één dag in de week naar school en werkte de overige vier dagen bij een logistieke organisatie. Zij ontvingen wat meer ondersteuning dan normaal, maar konden na het behalen van het diploma veelal bij hun leerwerkplek blijven werken of elders in de branche direct aan de slag.

Twee vliegen in één klap


Met initiatieven als deze werken het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid samen om oplossingen te vinden voor problemen zoals de werkloosheid en het personeelstekort. Het initiatief slaat daarmee twee vliegen in één klap: betere kansen op het vinden van werk voor zij-instromers en goed opgeleide mensen voor de logistieke bedrijven in de regio.

Samenwerken aan mooie initiatieven?


Het Supply Chain Platform initieert en stimuleert graag ideeën als deze. Wij nodigen onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven uit de transport- en logistieksector dan ook van harte uit zich bij ons aan te sluiten en samen de branche naar een hoger niveau te trekken. Geïnteresseerd? Laat uw gegevens achter via ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.