Baetsen ondersteunt personeel op unieke wijze: eye-opener voor studenten en docenten

Onlangs brachten studenten van de opleiding logistiek teamleider een bezoek aan Baetsen-Groep; een grote speler op het gebied van afvalverwerking en recycling uit de regio. Zij kregen een rondleiding door de vestiging in Veldhoven en werden getrakteerd op een inspirerende presentatie over diversiteit op de werkvloer.

Kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt


De logistieke sector kampt al jaren met een personeelstekort. Zeker een partij als Baetsen heeft vanwege het niet-aansprekende karakter van afvalverwerking moeite met het vinden van personeel. Werken met afval is simpelweg niet aantrekkelijk, zeker als er veel werk beschikbaar is. Er zijn echter ook veel mensen die – om wat voor reden dan ook – een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en een kans op betaald werk met beide handen aangrijpen.

Begeleiding en ondersteuning van medewerkers


Bij Baetsen krijgen deze mensen kans om te integreren. Dat dit extra inspanning vergt realiseert de organisatie zich maar al te goed. Daarom heeft de afvalverwerker een fulltime-medewerker vrijgemaakt om zich op de begeleiding en ondersteuning van medewerkers te focussen. Medewerkers kunnen bij deze persoon terecht wanneer ze hulp nodig hebben of hun hart willen luchten, maar ook teamleiders kunnen aan de bel trekken voor hulp bij de ondersteuning van teamleden. Het is hier niet alleen wachten op signalen en vragen van collega’s, maar ook actief de stand van zaken ophalen. ‘Geen nieuws, goed nieuws’ geldt hier niet. Goed nieuws wordt gehaald en gedeeld!

Coaching ‘on the job’


Deze coaching vindt voornamelijk ‘on the job’ plaats. Per case wordt bekeken wat er aan de hand is en wat er nodig is om een medewerker op een voor hem of haar prettige manier te laten functioneren. Beatsen legt daarbij de focus op de individuele medewerker, in plaats van op een mooi omschreven maar praktisch vaak lastig uitvoerbaar beleid.

Alles wat je aandacht geeft groeit


Studenten (en docenten) waren onder de indruk van de wijze waarop Baetsen met medewerkers omgaat. Joost van der Schoot, docent bij Summa Transport & Logistiek, vertelt: “Alles wat je aandacht geeft groeit. Dit kost echter tijd en energie. Door de hoge werkdruk in de logistieke sector is de focus bij veel organisaties op de korte termijn komen te liggen. De aandacht die Baetsen momenteel aan haar personeel schenkt, zal pas op langere termijn haar vruchten afwerpen maar wel zorgen voor rust in de organisatie.”

Bewustwording creëren bij studenten


Hij vervolgt: “Voor onze studenten was het goed om te zien dat Baetsen haar maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt. De wijze waarop Baetsen met haar personeel omspringt was voor velen een eye-opener. Als docent vind ik het belangrijk dat we rondom dit thema bewustwording creëren. Met deze rondleiding en presentatie bij Beatsen is dit zeker gelukt.”