Workshop datagedreven logistiek voor het MKB

dali

Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie. Met de hoeveelheid data van vandaag is het mogelijk om betere beslissingen te nemen. Niet alleen met big data, ook met small data valt er voor bedrijven winst te behalen. Data is van groot belang: data verzamelen, analyseren en delen. Hoe kun je als ondernemer hier meer uithalen? Met bestaande of nieuwe ICT-tools? Hoe ga je om met data binnen de organisatie en hoe gebruik je data van buiten de eigen organisatie? Meld u aan voor de workshop datagedreven logistiek voor het MKB!

Wat, wanneer, waar?

  • Workshop datagedreven logistiek voor het MKB
  • 29 mei 2020 (hele dag)
  • Eindhoven

Data, een actueel thema in de transport- en logistieksector
Data is een actueel thema in de transport- en logistieksector. Veel (MKB) organisaties willen graag meer grip op hun bedrijfsactiviteiten en beter inzicht in welke opdrachten winstgevend of verlieslatend waren. Met het koppelen van data aan bedrijfsprocessen kunnen veel organisaties een efficiëntieslag maken en winstgevender opereren.

‘Vierde industriële revolutie’
We groeien momenteel door naar een datagedreven economie wat ook wel de ‘vierde industriële revolutie’ wordt genoemd. Om te kunnen blijven concurreren in de markt is het verzamelen en analyseren van data – om op basis hiervan keuzes te kunnen maken – van belang. Alle begin is moeilijk, en daarom helpt de workshop ‘datagedreven logistiek voor het MKB’ u graag op weg.

Aan de slag met data binnen uw bedrijf?
Tijdens de workshop die op 29 mei 2020 plaatsvindt zet u aan de hand van de vier onderstaande onderdelen de eerste stap op het gebied van data science voor uw bedrijf:

  • Data maturity scan: waar staat mijn bedrijf op het gebied van data?
  • Data project canvas: wat is de data context van mijn bedrijf?
  • Data check: is mijn data goed genoeg om een data vraagstuk op te lossen?
  • Projectbeschrijving: hoe stel ik een data-vraagstuk op waar mijn bedrijf mee aan de slag kan?

Na afloop van de workshop weet u waar uw onderneming staat op het gebied van datacollectie. U kunt bepalen of uw bestaande ICT-tools nog voldoen, aangepast of vervangen moeten worden. Ook kunt u met de handvatten die tijdens de workshop worden aangereikt analyses maken van uw bedrijfsdata en weet u op basis hiervan keuzes te maken.

Zet samen met andere ondernemers de eerste stap!  
Datagedreven werken is nu nog een keuze, maar noodzaak op middellange termijn. Meld u aan voor de workshop en zet samen met andere ondernemers de eerste stap naar een ‘data driven’ organisatie! Meer informatie over de workshop vindt u in deze flyer. Wilt u zich aanmelden? Wees er dan snel bij want er is slechts plek voor vijf organisaties uit de transport en logistiek. Neem voor inschrijvingen contact op met Marlou Claes van Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-31941402.