Huis van de Logistiek: bedrijfsleven, overheid en onderwijs bundelen de krachten

huis logistiek

Summa Transport & Logistiek betrekt sinds 2018 een unieke onderwijslocatie aan de Furkapas in Eindhoven. Hier worden studenten vanuit een hybride leeromgeving klaargestoomd voor de beroepspraktijk. Leren uit boeken wordt gecombineerd met leren in de praktijk. Zo beschikt de onderwijs instelling over een heus magazijn. De unieke (onderwijs)locatie wordt ook wel het Huis van de Logistiek genoemd.

Studenten oefenen in een realistische omgeving
In het Huis van de Logistiek kunnen studenten in een realistische omgeving oefenen met het uitvoeren van logistieke werkzaamheden. Denk aan het opslaan van producten, het pikken van orders en het verzenden van pakketjes. Het magazijn is zelfs deels geautomatiseerd zodat de leersituatie sterk gelieerd is aan de werkelijkheid.

Ontmoetingsplek voor de regionale logistiek
Maar het Huis van de Logistiek is meer dan enkel een onderwijslocatie. Het dient ook als ontmoetingsplek waar stakeholders uit de regionale logistiek samen kunnen komen, ideeën kunnen ontwikkelen en samenwerkingen kunnen aangaan. Waar seminars, congressen, workshops en lezingen kunnen worden georganiseerd om de onderlinge verbindingen verder te intensiveren.

item 3Event ‘Innovatie en data in de MKB supply chain’
In het voorjaar van 2019 maakte het Supply Chain Platform al eens dankbaar gebruik van de locatie. Het evenement ‘Innovatie en data in de MKB supply chain’ vond plaats in het Huis van de Logistiek en werd druk bezocht door het regionale bedrijfsleven, overheidsvertegenwoordigers en studenten.

 

Logistieke vraagstukken samen het hoofd bieden
De handen ineenslaan om logistieke vraagstukken het hoofd te kunnen bieden is één van de belangrijkste pijlers van zowel het Supply Chain Platform, als het Summa College. De toenemende automatisering, het verduurzamen van logistieke processen en de steeds complexer wordende toeleveringsketens. Het zijn thema’s waar veel logistieke organisaties mee bezig zijn. Door kennis uit te wisselen of studenten over een vraagstuk te laten buigen, kunnen we de verdere professionalisering in de logistieke sector versnellen.

Ontdek het Huis van de Logistiek
Samen met andere organisaties de handen ineenslaan? Een evenement, seminar of kennissessie organiseren? Het Huis van de Logistiek biedt u letterlijk en figuurlijk de ruimte om activiteiten te ontplooien. Bij interesse kunt u contact opnemen met Arno Goedhart (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Sluit u daarnaast aan bij het Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant en bouw samen met ons aan verbeteringen in de regionale transport- en logistieksector. Interesse? Neem contact om met Hans-Bart Olijhoek via: 06-26700746.