Magazijn carrousel voor dynamische leeromgeving

carrousel

“Summa Transport & Logistiek innoveert en automatiseert magazijn”, kopten we in november 2019. In het magazijn van het Summa College in Eindhoven verlopen processen momenteel grotendeels geautomatiseerd. Belangrijk, want op deze manier is de leersituatie sterk gelieerd aan de werkelijkheid. Op het vlak van innovatie zet de onderwijs instelling nu de volgende stap. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een magazijn carrousel.

Dynamische manier van leren
Een carrousel is een leerconcept waarin in kleine groepjes een korte casus geoefend wordt, om vervolgens te rouleren naar de volgende casus. Op deze manier kunnen leerlingen op een leuke en dynamische manier snel veel verschillende dingen oefenen.

Logistieke processen via een smartphone app
De betrokken docenten - Jeff van Hek, Peter Raaijmakers en Hans Nuhoff – hebben inmiddels de eerste casus voor de magazijn carrousel gerealiseerd. Het pikken en verwerken van orders leren studeren door middel van het warehouse management systeem (WMS) van Warehouse Online. Dit WMS draait volledig in de cloud en kan vanuit een smartphone beheerd worden. Studenten downloaden de app op hun smartphone en beheren alle logistieke processen vervolgens online.

Implementatie van de magazijn carrousel
De stuurgroep is voornemens om de eerste opzet voor de magazijn carrousel in april te testen met een groep vmbo-leerlingen. Dit zal gewoon in een klaslokaal plaatsvinden. Bij een positieve evaluatie zal de magazijn carrousel geïmplementeerd worden in de hal van het magazijn van Summa Transport & Logistiek. De uiteindelijke doelstelling van de carrousel? Hans Nuhoff: “Het zou mooi zijn als de magazijn carrousel op termijn ingezet kan worden voor het afnemen van de Proeve van Bekwaamheid (PVB) van onze studenten.”

Kom kennismaken
Bent u werkzaam als docent op een vmbo-school in de regio Eindhoven en lijkt het u wat om uw leerlingen kennis te laten maken met de transport en logistiek? Neem contact op met Hans Nuhoff via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..