Kennismaken met Peter Groenen, teamleider bij Summa Transport & Logistiek

Het team van Summa Transport & Logistiek is sinds maart 2020 versterkt met Peter Groenen. Na jarenlang actief te zijn geweest in de financiële wereld, is hij terug in hetpetergroenen onderwijs. We maken kennis, spreken met Peter over zijn rol als teamleider en zijn ambities voor de toekomst.

Weer het onderwijs in
Het onderwijs is voor Peter bekend terrein. Hij studeerde aan de sportacademie en werkte na het behalen van zijn diploma korte tijd als gymdocent. Omdat de banen in de jaren ‘90 niet voor het oprapen lagen, besloot hij door te leren. Peter: “Ik koos voor de opleiding HTS Bedrijfskader met een specialisatie op het vlak van financiën. Hierna heb ik 20 jaar in de financiële sector gewerkt, altijd in functies waarbij direct contact met klanten en collega’s centraal stond. Ik heb altijd de wens gehad om een keer terug te keren naar het onderwijs. In mei 2018 heb ik die stap ook daadwerkelijk gezet. Dat was voor mij een hele bewuste keuze en ik heb daarvan geen minuut spijt gehad.”

Rol als teamleider met beide handen aangegrepen
Peter keert terug in de rol van docent, eerst op het VMBO en daarna in het MBO. “Toen ik de overstap naar het onderwijs maakte ambieerde ik direct de rol van teamleider. Ik realiseerde me echter ook dat ik al jaren niet meer in het onderwijs werkzaam was en eerst opnieuw ervaring moest opdoen. Toen ik na 1,5 jaar de kans kreeg te starten als teamleider bij Summa Transport & Logistiek, heb ik deze met beide handen aangegrepen”, vertelt Peter.

De ontwikkeling van de mens centraal
We zijn inmiddels enkele maanden verder en Peter is helemaal thuis in zijn rol. “Het bevalt me uitstekend. Het mooie aan het onderwijs vind ik dat de ontwikkeling van de mens centraal staat. En alhoewel de transport- en logistieksector nieuw is voor mij, spreekt de branche me zeer aan. De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet en heeft ook in de sector transport en logistiek een grote impact. Sommige bedrijven kampen met ondercapaciteit en andere hebben in deze tijd weer een veel te ruime bezetting voor de werkzaamheden die ze kunnen verrichten.

Zeker na de coronacrisis zal de sector Transport & Logistiek weer voor veel werkgelegenheid zorgen en van toegevoegde waarde zijn voor de regio. Zeer belangrijk is dat wij studenten meenemen in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kennis van WMS (Warehouse Management System) en TMS (Transport Management System). Samen met het bedrijfsleven zorgen we ervoor dat ons opleidingscurriculum goed aansluit op de vraag naar gekwalificeerd personeel. Veel nieuwe studenten zijn nodig om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen, de transport- en logistieksector zal alleen maar groeien.”

Speerpunt voor de aankomende jaren
Het verbinden van het onderwijs met het bedrijfsleven ziet Peter als een belangrijk speerpunt voor de aankomende jaren. “Als onderwijs instelling zullen we de samenwerking met het bedrijfsleven aan moeten gaan. Wij moeten weten welke competenties er - nu en in de toekomst - benodigd zijn. Zo kunnen wij ons onderwijs hierop aan laten sluiten. Maar het is meer dan dat. We moeten ook kijken of we als opleider voldoende flexibiliteit bieden. Zo bieden wij nu bijvoorbeeld diverse twee jarige BBL-opleidingen aan, waarbij studenten vier dagen werken en één dag naar school gaan. Maar misschien is er vanuit de branche wel behoefte aan kortere leertrajecten, inhouse opleidingen of juist aan certificeringen? Ik kijk er naar uit om hier samen met het bedrijfsleven en het team van Summa Transport & Logistiek dieper in te duiken.”

Heeft u vragen, wilt u graag kennismaken met Peter en/of de mogelijkheden tot samenwerking met het Summa College onderzoeken? Neem gerust contact met hem op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..