Student Nick van Dalen: “Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben”

nick1

Nick van Dalen volgt bij het Summa Transport en Logistiek in Eindhoven de bbl-opleiding tot logistiek supervisor. Hij is vier dagen per week werkzaam bij Valeo Group in Helmond, specialist in de automotive aftermarket. Van hen kreeg hij de kans zich verder te ontwikkelen en zodoende gaat hij één dag per week naar school. Over een half jaar hoopt hij zijn diploma op zak te hebben. Nick: “Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben.”

In aanraking met transport & logistiek
Nick startte 5 jaar geleden als garantie technicus bij Valeo. Hij vertelt: “Deze functie heeft weinig te maken met de transport en logistiek. In het magazijn van Valeo zag ik echter wat dit allemaal behelst en dat wekte mijn interesse. Toen ik de kans kreeg een studie te gaan volgen wist ik dat ik me hier graag in wilde verdiepen. Anderhalf jaar geleden ben ik gestart en de combinatie tussen werken en leren bevalt me erg goed.”

Theorie in de praktijk brengen
Nick: “Het leuke is dat ik de theorie die ik op school aangereikt krijg, direct in de praktijk kan toepassen. Bij de meeste vakken wordt een theorie-examen gevolgd door een praktijkopdracht. Deze opdracht voer je uit binnen je eigen organisatie en daar maak je een verslag van. Deze combinatie maakt de opleiding wat mij betreft ook zo goed.”

Meedenken over logistieke vraagstukken
Mooie bijkomstigheid is dat Nick door het uitvoeren van zijn praktijkopdrachten steeds meer mensen binnen zijn organisatie leert kennen. “Doordat ik regelmatig diverse praktijkopdrachten moet uitvoeren leer ik veel mensen kennen binnen Valeo. Dat is niet alleen leuk, ik merk ook dat ze mij steeds beter weten te vinden. Binnen de organisatie zien ze dat ik mijzelf als logistiek supervisor aan het ontwikkelen ben. Ik word steeds vaker gevraagd mee te denken over logistieke vraagstukken. Dat gaat mij goed af. Ik heb het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben als ik mijn opleiding over een half jaar heb afgerond.”

Zorgen om Corona?
Of Nick zich zorgen maakt over de situatie die is ontstaan door Corona? Niet echt. Nick: “Valeo neemt de situatie erg serieus en heeft allerlei maatregelen getroffen om de gezondheid van medewerkers te waarborgen. Zo houdt niet iedereen tegelijkertijd pauze en zijn de kleedruimtes aangepast. Ook Summa heeft zich snel aan de situatie kunnen aangepast en verzorgt de lessen momenteel digitaal. Ik verwacht mijn opleiding goed te kunnen afronden en mijn werkzaamheden voor Valeo gewoon te kunnen voortzetten, al dan niet in aangepaste vorm.”