Summa & Bedrijf: leven lang leren

art1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is het belangrijk te blijven ontwikkelen. Summa & Bedrijf maakt deel uit van het Summa College; dé mbo-opleider in de regio Eindhoven. Zij hebben een duidelijke missie: zorgen dat mensen zich kunnen ontwikkelen en dat er steeds een goede aansluiting is tussen arbeidsmarkt en de vraag vanuit bedrijven.

Verbindende rol van Summa & Bedrijf
Summa & Bedrijf vervult een verbindende rol tussen het bedrijfsleven, werknemers, werkzoekende en instanties zoals het UWV en de gemeente. Hun taak is het beantwoorden van leervragen en leerbehoeftes. Dat doen zij voor uiteenlopende branches, waaronder de transport en logistiek.

Als bedrijf moet je mee, als medewerker wil je ontwikkelen
Peter Groenen, teamleider bij Summa Transport & Logistiek, is blij met de komst van Summa & Bedrijf. “De transport- en logistieksector is zeer dynamisch. Optimalisaties en innovaties volgen elkaar in een rap tempo op en zodoende wijzigt ook de benodigde kennis en kunde van werknemers in deze sector snel. Verdergaande automatisering, digitalisering, robotisering: als bedrijf moet je mee en als medewerker wil je je ontwikkelen. Summa & Bedrijf vervult in deze behoefte.”

Kortdurende opleidingstrajecten zoals cursussen en trainingen
Bij het Summa College kon je al terecht voor een verscheidenheid aan mbo-opleidingen. Nieuw is dat Summa & Bedrijf ook diverse cursussen en trainingen aan gaat bieden. “Medewerkers in de transport en logistiek die zich willen verdiepen of verbreden kunnen kiezen uit verschillende mbo-opleidingen. Inmiddels bieden we ook een kortdurende cursus aan. De doelstelling is om meer kortdurende trajecten op te zetten, zodat we nog flexibeler in kunnen spelen op de vraag uit het bedrijfsleven”, vertelt Groenen.

Erkent mbo-certificaat
Sinds kort wordt vanuit Summa & Bedrijf dan ook de cusrus koerier bestelauto aangeboden. In twee maanden tijd worden deelnemers klaargestoomd om als koerier aan de slag te gaan. Na het behalen van het examen ontvangen zij een erkent mbo-certificaat waarmee ze hun kennis en kunde aan (toekomstig) werkgevers kunnen aantonen.
Groenen: “Ik verwacht dat leren en werken in de toekomst nog meer met elkaar verweven zal worden. We moeten af van het idee dat we een opleiding volgen waar we ons hele werkbare leven op kunnen teren. Dat is niet meer realistisch.”

Summaenbedrijf.nl
Enthousiast geworden? Weten met welke opleidingen jij je verder kunt ontwikkelen? Of bekijken welke mogelijkheden Summa & Bedrijf biedt aan werkgevers? Antwoord op al je vragen vind je op: summaenbedrijf.nl.